Gallery of Entries.

Category C

Accommodation Concept

 Winner 


Liyang Wang.


New Jersey, USA


The looping nests Bahamas resorts seek to create unique memorable vocational stays through architectural innovation, reconnection with nature, and sustainability design. Located amongst the lush vegetation of the private island, the architectural spatial gesture compensates for the flatter overall terrain of the site. The concept/architectural prototype is a basic looping geometry that flows tree-dimensionally in an enclosed curve, which results in 3 level habitable platforms, organic circulation, stacking reinforced structure, and a maximized interface reconnecting human activity with nature and its resources.

The material implemented is carefully crafted to match the mood of Bahamas chic, a fusion of modern materials with rustic local ones to blend perfectly with the natural surroundings. From local thatch roofing to railing made from branches, and firepit made from dried soil/sand, the atmosphere reminds people of the idea of returning to nature.

The structure is minimizing its footprint by using platform and pole foundation. By taking advantage of the vertical difference, the pitching roof collects water like a bowl and feeds to the rainwater recycling system that provides clean water for the ground floor shower and toilet.


 Runner-Up 


Studio Line Between.


Florida, USA


Tidal pools will provide a soothing setting for visitors to disconnect from the exterior world, become immersed in nature, feel inspired and embark on new adventures.

Playing with scales, the volumes take the shape from small tidal pools on the site to become oneĀ“s abode for the night. The path flows like water, exploring and discovering and guiding you down your own path.

Living spaces as walkways are all elevated, to create the least impact, thus allowing nature to change the landscape every moment, meaning a walk is never the same and our surroundings are never still.

By playing with height and visual permeability we are able to achieve a perfect blend of seclusion and openness.

The walkways and rooms are made out of sustainable wood. Prefabricated off site and assembled on the land, in a manner which least disturbs the environment. From these small geometric pieces of wood, we use the millenary Yakisugi technique to not only treat the wood against termites and pests but also make it waterproof and resistant to the sea air. Each wood piece burns in a different way, creating each living space, each colour and texture different.



Mola Mucho.


Makassar, Indonesia


To provide a memorable stay on the island, which is surrounded by tropical nature, the resort consists of 3 clusters that give a feel of sleeping under the open views from a villa design that prioritizes function and aesthetics in five-star and international hotels and resorts that have private pools and cabanas.

The design decides to leave a maximum open-air space next to the beach. Nothing blocks the sea view therefore is an exclusive experience for guests. This is how to perceive the sense of luxury. Luxury is not about what we build; rather, it is about the space that we decided not to build. Leaving the wide beachfront courtyard towards the north in this sense is a luxury.



SABI by Sabina Blasiotti.


London, UK


The buildings are cut and elevated from the rocky cliffed coast, merging with the sloping topography of the site. Walls and roofs are covered with native shrubs, making it difficult to understand where the landscape ends and the building begins. The development employs the ingenious interweaving of architecture with nature, a gentle and sustainable approach, which attracts different tourists, curious and sophisticated.

Two thick limestone walls ensure the protection of the interior of the buildings but also the framing of the ocean. The small constructions are all oriented towards the south and the coast, they employ floor-to-ceiling glazing which is offset and fits inside the limestone, to frame the view and to create secluded patios that offer privacy and shelter. The outdoor landscape is animated with indigenous flora and fauna and a man-made sandy organic path that guides the circulation.

The island offers a sustainable construction model for the development of other islands, adapting its buildings to extreme natural events and long-term climate change, protecting the island ecosystem and meeting Net Zero Carbon targets. Additionally, the simple move of excavating and cutting construction material from the site avoids the treacherous addition of significant weight to the island. Further, this approach allows for the winning combination of humble aesthetics with sophisticated beauty.